Quilten en Patchwork

 

Op vrijdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur gaan we aan de slag met lapjes. We doen dit met verschillende technieken. Dat kan met de bekende vormen, die voor patchwork worden gebruikt, maar ook met vrije vormen, die ontstaan uit een patroon of print op een lap stof.

We gaan er van uit, dat je op verschillende manieren de stof kunt bewerken. Soms is het mooi om een stukje te quilten om iets te benadrukken en verderop de regelmaat van patchwork in te zetten.Het is niet de bedoeling om iets heel moeilijks te gaan doen, maar juist op een vrije en speelse manier iets te maken.

In deze groep kunnen we elkaar op ideeën brengen en van elkaar leren. Heel in het kort is Patchwork dus lapjes stof, die om malletjes van karton of kunststof worden genaaid. Dat kan met de hand of met de machine. Op deze manier is het mogelijk om hiervan allerlei vormen, kleuren en patronen te combineren.

Bij het Quilten kun je er voor kiezen om over het patchwork heen te naaien om zo een andere vorm te creëren. Hiervoor is een tussenvulling aan de achterkant nodig. Nog een andere vorm van quilten wordt 'Artquilt` genoemd. Hierbij gebruik je meestal alleen de quilttechniek en kun je de vorm laten afhangen van de aard en textuur van de stof.

De Quilt en Patchworkgroep bestaat vanaf 2014. Kom dus gerust eens kijken en neem iets van stof mee.

Tot ziens op de vrijdag.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Wingender, tel: 0314-364194 of Ans Heuberger, tel 0314-750386.

quilten