Nieuws

18 november

20211118 FW Nieuws corona

 

 

14 november

20111114 NWS Tijdelijke ingang

 

4 november

 

 20211104 NIEUWS QR code

 

25 september

Alle activiteiten na corona zijn weer opgestart

Vanaf zondag 25 september zijn alle activiteiten weer opgestart.
Voor de details, raadpleeg de lijst met 'weekactiviteiten' op deze website.

 

14 juni 2021

Wij zijn weer open vanaf maandag 14 juni 2021.


Na een gedwongen sluiting van meerdere maanden, opende het 50+ Ontmoetingspunt ’t Brewinc op maandag 14 juni weer haar deuren. Geheel corona-proof zullen de diverse activiteiten weer worden opgepakt en zelfs aangevuld met nieuwe.

,,Dat vijftigplussers elkaar weer kunnen ontmoeten is de beste preventie tegen eenzaamheid of verveling,’’ zegt voorzitter Riet Vermeer van het Ontmoetingspunt aan de IJsselkade 13 in Doetinchem. Doordat onze accommodatie in het gebouw vrij groot is, zijn we heel goed in staat het interieur zo in te richten, dat overal anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

Er is een stamtafel, waaraan de bezoekers op gepaste afstand van elkaar een praatje kunnen maken. langzaam gaan we ook weer denken aan een optreden of een film op de zondagmiddag. Zodra toegestaan, willen we weer zo snel mogelijk naar het normale.

,,Onze activiteiten zijn gericht op ontspanning en elkaar ontmoeten,’’ aldus Riet Vermeer, ,,Zoals line dance, handwerken, kaarten ontwerpen, tekenen, schilderen, quilten en patchwork. Sommige activiteiten kunnen nog niet. Zo is bijvoorbeeld het sjoelen en koersbal tijdelijk vervangen door bingo.’’

Gestart wordt ook met een tweetal nieuwe activiteiten. Een cursus Engels voor beginners, die door Riet Vermeer zelf wordt gegeven op donderdagmiddag. Veel ouderen hebben vroeger op school geen Engels gehad. Nu kunnen die mensen op een ontspannen manier in een kleine groep zich deze taal machtig maken.

,,Ook willen we starten met een groep ‘Seniorenontmoetingspunt in Beweging’  naar voorbeeld van de televisieserie ‘Nederland in Beweging’. Dit gaat plaatsvinden op de donderdagmiddag.’’

Even binnenlopen kan altijd op maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 16 uur, of op zondagmiddag van 14 tot 16 uur. De vrijwilligers staan klaar om de gasten te ontvangen. Het 50+ Ontmoetingspunt is  bereikbaar via de hoofdingang, en op zondagmiddag via de zij-ingang aan de linkerzijde van ’t Brewinc.

Opgave voor activiteiten kan door te e-mailen naar: info@seniorenontmoetingspunt.nl. Alle activiteiten, die doorgang vinden, staan ook vermeld op deze website.

 

10 december 2020

Geslaagde creaties van kerstkransen

Op donderdagmiddag 10 december heeft een kleine tien belangstellenden weer kerstkransen gemaakt. Het resultaat mocht er zijn, zoals moge blijken uit onderstaande foto’s:

 

20201215 NIEUWS Kerstkransen 6

 

20201215 NIEUWS Kerstkransen 7

 

20201215 NIEUWS Kerstkransen 13

 

20201215 NIEUWS Kerstkransen 16

 

20201215 NIEUWS Kerstkransen 18

 

 

 

28 november 2020

Geen koersbal en sjoelen, maar bingo spelen

 

20201128 NIEUWS Bingo
Bingo op anderhalve meter afstand.

 

Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om koersbal en sjoelen te beoefenen. Toch is het leuk om samen iets te doen en vooral om elkaar te ontmoeten en wat te drinken.
Op donderdagmorgen de eerste van de maand en op vrijdagmiddag de laatste van de maand spelen we bingo voor leuke prijsjes.
Jammer genoeg is er in deze tijd maar plaats voor twintig deelnemers.

 

 

17 november 2020

20201118 NIEUWS Weer Open

 

17 november 2020 

 

 20201118 NIEUWS Oproep vrijwilligers

 

 

 

29 september 2020

Gezelligheid bij optreden Jan Verkerk

 
20200927 RV Verkerk 1624

Al mochten er maar dertig mensen in, het was zondagmiddag 27 september toch erg gezellig bij het optreden van Jan Verkerk.

 

 

21 september 2020

 

 20200929 NWS Helpdesk Gesloten

 

 

1 september 2020

Ontmoetingspunt mag blijven

Onze voorzitter Riet Vermeer heeft in het Doetinchems Vizier haar blijdschap erover uitgesproken, dat het 50+ Ontmoetingspunt in ’t Brewinc mag blijven. Het gemeentebestuur van Doetinchem heeft zich laten overtuigen van het belang van het Ontmoetingspunt in deze accommodatie, al zal er wat subsidie moeten worden ingeleverd.

Klik hier voor het artikel in het Doetinchems Vizier

 

Klik hier voor het artikel in De Gelderlander

 

 20200501 SSO protest raadhuis uitsnede
Het protestzangkoor voor het gemeentehuis.

 

 

1 mei 2020

Elektrisch vervoer op afroep

 

Sinds enige tijd is in Doetinchem en Wehl een initiatiefgroep actief, die vervoer per elektrocar biedt aan (tijdelijk) minder mobiele ouderen. Deze Stichting ‘Contact op Wielen’ (CoW) biedt voor deze doelgroep vervoer van-deur-tot-deur aan over korte afstanden in Wehl én Doetinchem.

20200913 NWS Elektrocar 1 300

De initiatiefnemers vinden, dat vervoer nooit een belemmerende factor mag zijn om er zelfstandig op uit te trekken. De CoW-buurtmobiel wordt bestuurd door vrijwilligers. Deze haalt u op, helpt u in- en uitstappen en brengt u ook weer thuis. Er zijn géén haltes of vaste opstappunten. Dus u wordt van deur tot deur gebracht en gehaald. De CoW-buurtmobiel is elektrisch en dus duurzaam, plezierig, comfortabel én gezellig!

Hoe werkt het?
Wanneer u graag ergens heengebracht wilt worden belt u met de CoW-buurtmobiel in uw plaats (Doetinchem of Wehl). U krijgt dan direct de chauffeur van de wagen aan de lijn. Met hem/haar spreekt u af wanneer u opgehaald wilt worden en waar u naartoe gebracht wilt worden.
De chauffeur doet zijn /haar uiterste best om op de afgesproken tijd bij u te zijn en helpt u natuurlijk ook met het in- en uitstappen, uw rollator, krukken of stok en het inladen van boodschappen. Wanneer afgesproken zal de chauffeur u dan ook weer ophalen om u weer veilig thuis te brengen.

Wat kost het?
De CoW-buurtmobiel is met subsidie van Plattelandsontwikkeling Europa èn investeerders aangeschaft maar moet wel onderhouden, verzekerd, gestald, opgeladen en draaiende gehouden worden.
Daarom wordt voor het gebruik maken van de CoW-buurtmobiel slechts een vrije bijdrage gevraagd. Alle bijdragen, giften en donaties komen volledig ten goede aan dit project.

Wanneer kunt u mee?
U kunt zeven dagen per week, tussen 09.00 en 19.00 uur gebruik maken van de CoW-buurtmobiel. Wilt u reizen buiten deze tijden, neem dan contact op met de coördinator op nummer 06 - 1876 5042.

Informatie:
I:  www.contactopwielen.nl
E: info@contactopwielen.nl

 

20200912 Nieuws Buurtmobiel 2

 

13 november 2019

Actie voor behoud Ontmoetingspunt

 

 20191113 NWS Op de barricaden
Voorzitter Riet Vermeer biedt burgemeester Mark Boumans de petitie aan. Foto: Roel Kleinpenning.

Klik hier voor het artikel in het Doetinchems Vizier.