Nieuws

Sinterklaas Bingo bij het 50+Ontmoetingspunt 1 december 14.00 uur

 

Op donderdagmiddag 1 december organiseert het 50+ Ontmoetingspunt een Sinterklaasbingo. Deze middag staat in het teken van ontmoeten, gezelligheid en verrassen. Probeer uw geluk te beproeven tijdens deze gezellige middag. Wij starten om 14:00 uur. Na meerdere ronden sluiten wij om 16:00 uur deze bingomiddag af.

Het is al weer een tijd geleden dat er een bingo georganiseerd werd in het 50+ Ontmoetingspunt. De feestelijke decembermaand lijkt ons een goed moment om de bingomolen weer uit het stof te halen. In deze tijd waar niet iedereen de mogelijkheid heeft om samen gezellig Sinterklaas te vieren hopen wij op deze middag toch meerdere harten vol verwachting te laten kloppen.

Met elkaar willen wij er een gezellige middag van maken met leuke verrassingsprijzen. Vooraf aanmelden zou fijn zijn. Dit kan via e-mail naar info@seniorenontmoetingspunt.nl via tel: 0314- 845630  of aan de bar bij een van onze gastvrouwen.

Kosten € 2,00 voor een bingokaart incl. koffie. Extra bingokaarten of bingokaarten voor elke volgende ronde kosten € 0,50 per stuk. Wij hebben een maximum van 2 extra kaarten ingesteld.

Adres: IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem

 

Boodschappenactie voor inwoners van gemeente Doetinchem met laag inkomen

 

Weet u van de actie tot €150,-- boodschappengeld voor inwoners van de gemeente Doetinchem met een laag inkomen van maximaal 130% van de bijstandsnorm.

In november en december kan in totaal 3 keer een boodschappenpas aangevraagd worden. Elke pas heeft een waarde van € 50,--. Deze kan gebruikt worden bij verschillende supermarkten in de gemeente. Inwoners kunnen met de pas naar eigen inzicht hun boodschappen kopen.

De boodschappenpas is te bestellen via de website meedoenarrangement.nl

U kunt de boodschappenpas 3 keer bestellen vanaf vrijdag 4 november. Op de website van het Meedoenarrangement leest u wanneer u de volgende 2 passen kunt bestellen.

Voor meer informatie zie website gemeente Doetinchem

 

Informatie over aangepaste regelingen van de Gemeente Doetinchem

 

Ook moeite om financieel rond te komen?

Met de stijgende lasten moeten veel mensen op dit moment goed op de kleintjes letten. Als u zich daarin herkent bent u niet de enige. Gelukkig heeft de Gemeente Doetinchem een flink aantal regelingen aangepast. De bijzondere bijstand is toegankelijker, het Meedoenarrangement staat open voor inkomens tot 130% van de bijstandsnorm, de energietoeslag is weer beschikbaar, enz. Komt u in de problemen? Heeft u de verwarming uit staan of heeft u geen geld meer voor warm eten? Zoek hulp! De regelingen zijn daarvoor en buurtcoaches of de mensen van het PAD helpen u graag op weg om een aanvraag in te dienen. De gemeente is ook bezig de gemeentelijke zorgpolis (van Menzis) nog aantrekkelijker te maken. Laat u adviseren op het moment dat u binnenkort uw ziektekostenverzekering voor 2023 weer moet afsluiten.

Het Buurtplein heeft iedere dag ergens in Doetinchem een inloopspreekuur (https://www.buurtplein.nl/buurtplein-inloop). Alternatief is het formulierencafé in de bibliotheek. En natuurlijk kunt u ook contact opnemen met het PAD (www.padoetinchem.nl of bel: 0652225763).

Laat de gelegenheid om een beetje extra steun in de rug te krijgen niet glippen! We leven in een dure tijd en een beetje extra ondersteuning kan uw geldzorgen verminderen.

Peter Bob Peerenboom, voorzitter PAD